Clicky


RVO.nl onderschept 200 krokodillen

RVO.nl onderschept 200 krokodillen [+foto]
20-05-2015 10:52 | Algemeen | auteur De Redactie

RVO.nl heeft begin deze maand 74 Brilkaaimannen teruggestuurd naar Brits Guyana. De dieren maakten deel uit van een zending van 200 stuks met bestemming Oekraine. De zending werd in december 2013 tijdens een tussenlanding op Schiphol onderschept omdat het transport niet volgens de richtlijnen van IATA werd uitgevoerd. Op dat moment waren al 48 dieren overleden.

De Brilkaaimannen zijn in de tussentijd bij een gespecialiseerde opvang, Reptielenzoo Iguana in Vlissingen, ondergebracht en verzorgd. Vanwege hun slechte conditie zijn er ondanks goede zorg nog 98 doodgegaan omdat door onderkoeling inwendige schade was ontstaan aan de organen en zuurstofgebrek leidde tot hersenschade. De opgeknapte 74 dieren verblijven inmiddels in een opvangcentrum in Guyana.

Basis voor het optreden van RVO.nl vormde de 'Wet Dieren' waarin eisen worden gesteld aan het houden en het vervoeren van dieren. Deze wet waakt over het welzijn van dieren. RVO.nl handhaaft de 'Wet Dieren' in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.