Clicky


Drie vrachtwagens in brand gevlogen na aanrijding op Belgische E19: één dode

Drie vrachtwagens in brand gevlogen na aanrijding op Belgische E19: één dode [+foto's]
20-05-2015 08:18 | Buitenland | auteur De Redactie

ANTWERPEN(B) - [update 10:08 uur] Op de Belgische E19 Breda richting Antwerpen zijn woensdagochtend iets voor 07:00 uur drie vrachtwagens met elkaar in aanrijding gekomen. Vervolgens zijn de vrachtwagens in brand gevlogen.

Zeker één vrachtwagen is volledig uitgebrand. Bij de brand is tenminste één vrachtwagenchauffeur omgekomen. Dit betreft de chauffeur van de achterste vrachtwagen.

Foto: AnkeSuys - Instagram

De chauffeur van de eerste vrachtwagen was een Nederlandse chauffeur. De nationaliteit van de chauffeur van de tweede vrachtwagen en van de chauffeur die omgekomen is, is op dit moment nog onbekend. De kentekenplaten zijn door de brand volledig onleesbaar geworden.

Volgens de Belgische verkeerspolitie zal de hinder op de E19 zeker tot na de middag duren. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt daarom aan de omgeving te mijden indien mogelijk. Over langere afstand rij je zowel van als naar Breda en Rotterdam het beste om via de A12 langs Bergen-op-Zoom.

De politie heeft inmiddels schermen rond de wrakken geplaatst, zodat het verkeer in de andere rijrichting niet meer vertraagd wordt door kijklustigen.