Clicky


Eerste containers op nieuwe Container Transferium in Alblasserdam

Eerste containers op nieuwe Container Transferium in Alblasserdam
19-05-2015 12:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ALBLASSERDAM - Op het nieuwe container transferium op het Nieuwland Parc in Alblasserdam zijn maandag de eerste containers gelost. Staay Food Group (SFG) en Kleijn Transport hebben het afgelopen jaar uitgekeken naar de oplevering van het container transferium.

De vestiging Staay Export, onderdeel van SFG, en Kleijn Transport zijn beiden gevestigd op het Nieuwland Parc en slechts een aantal meters verwijderd van het transferium. Zij zijn dan ook verheugd dat maandag hun eerste containers zijn gelost.

Voor Staay Food Group valt de aankomst van deze eerste containers samen met de start van de bouw van een  nieuw kantoor en warehouse recht tegenover de bestaande vestiging van Staay Export. Eind van dit jaar zal dit nieuwe pand zowel de vestiging Staay-Hispa als het hoofdkantoor van SFG gaan huisvesten. De twee vestigingen hebben totaal ca. 14.000 m2 gekoelde opslagruimte en meer dan 3.250 m2 kantoor.

“Staay Food Group zal veelvuldig gebruik gaan maken van het container transferium. Wij importeren duizenden containers per jaar” aldus Alexander Visser van SFG. Deze containers bevatten  groenten en fruit uit bijvoorbeeld Midden- en Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Deze werkwijze past binnen de duurzame aspiraties van Staay Food Group.

Kees Kleijn van Kleijn Transport is ook enthousiast over de nieuwe buurman: “Voor veel klanten ontvangen wij in ons warehouse de zeecontainers met import uit met name het verre Oosten. Van daaruit verzorgen wij voor hen de distributie door heel West Europa. Al die containers moeten over de drukke A15, waar vertragingen aan de orde van de dag zijn. Nu de containers per boot bij de buurman afgeleverd kunnen worden, hoeven we ze alleen nog maar over het hek te zetten” , zegt Kees Kleijn lachend.

Kleijn Transport denkt niet alleen maar in wielen; water en spoor zijn al jaren modaliteiten die uitgebreid benut worden. BCTN vormt hier een uitstekende aanvulling op.