Clicky


Extra stille DAF CF trekkers voor Speksnijder Logistiek

Extra stille DAF CF trekkers voor Speksnijder Logistiek
18-05-2015 17:02 | DAF | auteur Tine van Knijff- van Hijum

TILBURG - Speksnijder Logistiek heeft zeventien nieuwe DAF CF trucks aangeschaft, waarvan negen in de extra stille ‘Silent-mode’. Dat logistiek meer is dan transport alleen, weet Speksnijder Logistiek als géén ander, de zorg voor de omgeving is zeker zo belangrijk. Vandaar dat Speksnijder Logistiek van de zeventien nieuwe CF trekkers er negen als ‘QuietTRUCK’ voor de stedelijke winkeldistributie heeft aangeschaft.

Met de truck in de ‘Silent-mode’ is het mogelijk om ’s avonds, ’s nachts of in de vroege ochtend goederen te lossen in gebieden waar geluidsbeperkingen gelden. Doordat het geluidsniveau minder wordt dan 72 dB(A), is certificering als ‘QuietTRUCK’ mogelijk.

“Hierdoor heeft het voor de ondernemer nog extra fiscale voordelen”, zegt Anton van der Niet, Accountmanager bij BLOM-DSW. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stimuleert met Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) de aanschaf van dit soort voertuigen.

De negen DAF CF 400 FT trekkers in de ‘Silent-mode’, zijn uitgevoerd met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor, en een AS Tronic versnellingsbak. Voor de veiligheid van de chauffeur en medeweggebruikers zijn de DAF CF trekkers uitgerust met Adaptive Cruise Control (ACC) en Advanced Emergency Braking System (AEBS), die zorgen voor een veilige gecontroleerde  afstand met een voorligger. Alle trucks zijn met aslastbewaking uitgevoerd om als LZV voertuig te kunnen worden ingezet.

Gespecialiseerd in distributie en warehousing

Vanuit de vestigingen in Hazerswoude, Bergschenhoek en Tilburg verzorgt Speksnijder Logistiek met 275 gemotiveerde medewerkers en 135 voertuigen dagelijks het transport van ongekoelde, gekoelde en diepvries producten, waarbij de distributie en transport van levensmiddelen in de Benelux en het Ruhrgebied een belangrijke plaats inneemt.

In Hazerswoude is een koelmagazijn van 1500 palletplaatsen, in Bergschenhoek is een diepvriesmagazijn van 5500 palletplaatsen en in Tilburg een ongekoeld magazijn van 2500 palletplaatsen, waar naast opslag van goederen ook dagelijks orderpicking en VAL-activiteiten plaats vinden.

'Supersamenwerking' met BLOM-DSW

“Onze nieuwe DAF trekkers worden steeds in nauw overleg met de dealer geleverd, en er is een uitstekende samenwerking over de configuratie van de trekkers. Het onderhoud aan de voertuigen doen wij zelf, maar daar waar nodig verleent de dealer een uitstekende service”, zegt Arjan van Vliet, hoofd wagenpark bij Speksnijder Logistiek.