Clicky


Britta Seeger nieuwe directeur van Mercedes-Benz in Turkije

Britta Seeger nieuwe directeur van Mercedes-Benz in Turkije
13-05-2015 15:32 | Mercedes-Benz | auteur Tine van Knijff- van Hijum

TURKIJE - Britta Seeger (45) wordt de nieuwe CEO van Mercedes-Benz in Turkijke. Na achttien zeer succesvolle jaren bij Daimler AG heeft Rainer Genes (53), momenteel directeur van Mercedes-Benz Türk, besloten te beginnen aan een nieuwe carrière in de consumptiegoederenindustrie. Per 1 augustus zal hij worden opgevolgd door Britta Seeger. Zij heeft daarmee de algehele verantwoordelijkheid voor alle vrachtwagen- en busactiviteiten, een treedt op als vertegenwoordiger van de Daimler Groep in Turkije. Britta Seeger is momenteel directeur van Mercedes-Benz Korea Ltd.

"We danken Rainer Genen oprecht. Hij heeft bijna twee decennia bijgedragen aan het wel en wee van ons bedrijf. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de aankoop, als plant manager in Bremen en als hoofd van de productieplanning, van Mercedes-Benz Cars", aldus Dr Wolfgang Bernhard, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en verantwoordelijk voor de vrachtwagens en bussen.

"Sinds 2013, had Rainer Genen de verantwoordelijkheid bij Mercedes-Benz Türk. Hij laat dat bedrijf in uitstekende vorm achter, met een truckmarktaandeel op recordniveau en een booming productie. Ook in het busbedrijf heeft Rainer Genen een belangrijke rol gespeeld de afgelopen jaren - onder andere aan nieuwe projecten en de uitbreiding van onze productwebsites. Wij danken Rainer Genen voor zijn jarenlange inzet en wensen hem het beste voor de toekomst", aldus Dr Bernhard.



Met Britta Seeger, een internationaal zeer ervaren manager neemt het over bij Mercedes-Benz Türk. Britta Seeger is lid van de Groep sinds 1992. Ze heeft vele jaren verkoop- en managementervaring op het gebied van retail, marketing en marktcontrolling. Britta Seeger heeft intersectorale ervaring op kunnen doen met name tijdens haar werk in de after-sales.

"Sinds 2013 heeft Britta Seeger in Korea aangetoond dat ze in staat is om te sturen, een groeiende markt succesvol te ontwikkelen en onze positie daar verder te versterken. We zijn blij dat, in haar, de ideale persoon hebben gevonden om het stokje over te nemen bij Mercedes-Benz Türk", aldus Dr. Bernhard.

Dimitris Psillakis (48), momenteel directeur van Mercedes-Benz Cars Brasil, zal met ingang van 1 september de verantwoordelijkheid Mercedes-Benz-Korea. Hij kwam in 1992 bij de Groep, bij Mercedes-Benz Griekenland. Hij heeft jarenlange internationale managementervaring in sales en marketing, zowel bij de personenauto's als bij de commerciële voertuigen.