Clicky


UPS opent faciliteit voor de gezondheidszorg en life siences op Schiphol

UPS opent faciliteit voor de gezondheidszorg en life siences op Schiphol
11-05-2015 16:04 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Vandaag kondigt UPS de opening aan van een air freight forwarding faciliteit op Amsterdam Airport Schiphol, die volledig is ingericht voor de gezondheidszorg. Met deze opening breidt UPS zijn temperatuurgecontroleerde supply chain voorzieningen in Europa verder uit. Bovendien laat UPS hiermee zien voortdurend te investeren in de groei van specifieke marktsegmenten, in dit geval in de logistieke behoefte van regionale bedrijven die actief zijn op het gebied van gezondheidszorg en life sciences.

De nieuwe GDP-gecertificeerde faciliteit met een oppervlakte van 600 vierkante meter voldoet aan de hoogste standaarden wat betreft farmaceutische freight forwarding. De faciliteit heeft temperatuurzones van 15ºC-25ºC en 2ºC-8ºC en wordt 24/7 gemonitord. Alarmsystemen waarborgen de kwaliteit van temperatuurgevoelige verzendingen voor de gezondheidszorg. UPS operators krijgen uitgebreide trainingsprogramma’s en volgen alle vereiste protocollen voor de gezondheidszorg. Op die manier zorgen zij ervoor dat alle inkomende en uitgaande producten tijdens het transport veilig en zorgvuldig worden behandeld.

“Met de opkomst van biologische en temperatuurgevoelige producten, evenals de veranderende regelgeving die betrekking heeft op het transport van farmaceutische producten naar verschillende gebieden, hebben bedrijven behoefte aan verhoogde controle en productbescherming tijdens het transport”, aldus John Menna, UPS vice president of global strategy, healthcare logistics.

“De nieuwe life science faciliteit op Amsterdam Airport Schiphol stelt ons in staat verzendingen te verwerken onder strikte temperatuurcondities die zijn vastgelegd in de Europese GDP-richtlijnen.”

Door gebruik te maken van zijn eigen GDP-conforme faciliteit op Amsterdam Airport Schiphol, ingericht voor de gezondheidszorg, is UPS in staat meer controle te bieden over de cross docking en tussentijdse opslag van verzendingen voor de gezondheidszorg. Dit helpt klanten hun risico’s te beperken en tegemoet te komen aan de hoge kwaliteitseisen. In de faciliteit biedt UPS ook oplossingen om pallets temperatuurgeïsoleerd te verpakken en UPS-containers die hun eigen temperatuur op peil houden te monitoren en te onderhouden.. UPS-personeel ter plaatse is getraind op de juiste verwerking en het naleven van instructies van de verpakkingsleverancier.

De aankondiging komt zes maanden nadat UPS het farmaceutische bedrijf Poltraf Sp. z o.o. overnam. Deze acquisitie betekent een verdere versterking van de mogelijkheden van UPS op het gebied van de gezondheidzorg in Europa. Bedrijven die actief zijn binnen de gezondheidszorg in Centraal- en Oost-Europa kunnen gebruik maken van logistieke diensten conform geldende richtlijnen. De overname voegt drie faciliteiten met geavanceerde management systemen, hoogwaardige kwaliteitsborgingsservices en ervaren arbeidskrachten toe aan het bestaande Europese netwerk voor de gezondheidszorg van UPS.

UPS voegt waarde toe aan bedrijven op het gebied van gezondheidszorg en life sciences met zijn brede portfolio van freight en small package services. Het netwerk van UPS voor de gezondheidszorg biedt ook continue monitoring en beveiliging, kitting en labeling maar ook order management en debiteurenbeheer. Deze diensten zijn overal ter wereld toegankelijk via een wereldwijd IT order management platform. UPS helpt bedrijven in de gezondheidszorg te voldoen aan de strenge en vaak complexe regelgeving, biedt flexibiliteit in een dynamische zakelijke omgeving en biedt betrouwbare services aan een groeiend wereldwijd klantenbestand.