Clicky


Oprichter De Rijke Group, Cees de Rijke, overleden

Oprichter De Rijke Group, Cees de Rijke, overleden
11-05-2015 15:55 | Overig | auteur De Redactie

OOSTVOORNE - Na een lang en gelukkig leven is op 92­‐jarige leeftijd Cees de Rijke, de oprichter van De Rijke, overleden.

"Wij zijn bedroefd, maar dankbaar dat wij hem zo lang in ons midden mochten hebben", meldt het bedrijf maandag. 

"Gedurende het 70­‐jarig bestaan van ons bedrijf heeft hij ongelofelijk veel betekend voor onze organisatie en zullen wij zijn grote werkkracht en zakelijk inzicht altijd herinneren. Wij herdenken hem met veel respect en wensen zijn vrouw en verdere familie veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies."

De crematieplechtigheid zal gehouden worden op vrijdag 15 mei 2015 om 14:30 uur in het crematorium van Rotterdam.

In 1945 kocht dhr. Cees de Rijke, de eerste echte vrachtwagen van het Amerikaanse leger. De activiteiten van De Rijke waren in het begin vooral gericht op het vervoer van melk en vee. In die eerste jaren was de regio rond Spijkenisse en Rotterdam het voornaamste werkterrein. 

Met de toename van het rijdend materieel en het aantal werknemers, breidde ook het werkgebied zich steeds verder uit. De eerste opdrachten voor buitenlandse bestemmingen volgden snel. De Rijke groeide gestaag: in 1950 telde het bedrijf al vijftien vrachtwagens.

In de jaren hierna, groeide het havengebied van Rotterdam sterk en met name de chemische industrie vestigde zich daar. De Rijke zag haar kansen en besloot zich vooral te richten op logistieke werkzaamheden voor die chemische industrie.

In die periode begon De Rijke dan ook met het vervoer van chemische vloeistoffen in tankwagens en werd eind jaren zestig de eerste buitenlandse vestiging geopend in Frankrijk.

De basis voor verdere groei werd dan ook gelegd in de jaren '70 en '80 en er volgden meerdere vestigingen in de Benelux en in Frankrijk.

In jaren '90 lag de focus op de verdere uitbreiding van de activiteiten in Europa en werden er vestigingen opgericht in een groot aantal, met name West-Europese landen.

Vanuit de hoofdvestiging in Spijkenisse is De Rijke nog altijd een zelfstandig opererend familiebedrijf, uitgegroeid van een vervoerder tot een complete logistieke dienstverlener met een uitgebreid netwerk van vervoersstromen en vestigingen door geheel Europa. Een Pan-Europese vervoerder met een mondiale uitstraling.

Foto's

  • J.Roeland
    DE RIJKE
  • J.Roeland
    DE RIJKE
  • De Rijke Tank
    De Rijke Tank
  • De Rijke
    De Rijke