Clicky


Oer-Hollandse beschermhoek verovert de wereld

Oer-Hollandse beschermhoek verovert de wereld
11-05-2015 11:25 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

IJMUIDEN - Klein van stuk, maar groot in functionaliteit; de magnetische beschermhoek van het IJmuidense bedrijf MagProtect gaat de hele wereld over. Door gebruik te maken van hoogwaardige, ‘custom made’ neodymium magneten vormt de even simpele als doeltreffende beschermhoek een innovatie op het gebied van veiligheid. En dat wordt inmiddels ook internationaal erkend.

De productie van de beschermhoek is het afgelopen jaar verdubbeld en de innovatie wordt inmiddels in meer dan 25 landen, op alle continenten, gebruikt. Vooral in de staalverwerkende industrie, de transport- en logistieksector en de bouwsector vindt het oer-Hollandse product gretig aftrek.

Beschadigingen

De hoeken en randen van ladingen zijn vaak kwetsbaar. Niet alleen tijdens het transport, maar ook bij de behandeling en de opslag. Het idee voor de magnetische beschermhoek ontstond echter nadat Chris Lindenberg, de oprichter van MagProtect, in botsing kwam met een stapel staalplaten, waarbij een beschermhoek was losgeraakt. Lindenberg merkte dat er nog geen standaardoplossing voor dit soort veiligheidsrisico’s te vinden was.

Binnen een jaar was de magnetische beschermhoek een feit. De uitvinding uit IJmuiden voorkomt niet alleen beschadigingen aan producten en materieel, maar zorgt er tevens voor dat voorbijgangers zich niet verwonden.

Veilige werkomgeving

Ook het risico op bedrijfsongevallen neemt af door de beschermhoek. Chris Lindenberg van MagProtect: “We merken dat steeds meer bedrijven aan de moderne veiligheidsvoorschriften willen voldoen om een veilige werkomgeving te kunnen bieden aan hun medewerkers. En dat zien we terug in de, inmiddels internationale, belangstelling voor ons product.”

Krachtige magneet

De kunststof beschermhoek is voorzien van een krachtige magneet en blijft daardoor altijd stevig op zijn plek zitten. In een schroefgat variant is de hoek ook op hout aan te brengen. “Het product kan op iedere constructie worden bevestigd en beschermt niet alleen tegen scherpe hoeken, maar zorgt met zijn felle kleur ook voor een duidelijke markering”, aldus Chris Lindenberg.

Distributienetwerk uitgebreid

De functionaliteit van de Nederlandse noviteit is in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. De beschermhoek wordt momenteel in meer dan 25 landen gebruikt. Mede hierdoor is de totale omzet van MagProtect uit 2014 in de eerste drie maanden van 2015 al geëvenaard. Het distributienetwerk is inmiddels uitgebreid naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Polen, Hongarije en Nieuw-Zeeland. Dit netwerk wordt de komende periode verder uitgebouwd.

MagProtect is opgericht in IJmuiden in december 2013 en is sinds een jaar actief met de verkoop van de magnetische beschermhoek.