Clicky


Succesvol jaar voor goederenvervoer van Scandlines

Succesvol jaar voor goederenvervoer van Scandlines
08-05-2015 14:49 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROSTOCK (D) - Scandlines beleefde een succesvol jaar in 2014. Vooral in het goederenvervoer heeft de rederij een aanzienlijke groei doorgemaakt. Scandlines behaalde een stijging van vrachteenheden met 5,5 procent naar 700.000 vorig jaar. Alleen op de route Puttgarden-Rødby vervoerde Scandlines vorig jaar al 400.000 vrachteenheden. Het goede totale resultaat is vooral te danken aan de versterking van de concurrentiepositie door verbeterde klantenservice, investeringen in nieuwe veerboten en milieu-initiatieven.

Met de routes Puttgarden-Rødby, Rostock-Gedser en Helsingør-Helsingborg en 250 dagelijkse vluchten dekt Scandlines met succes de belangrijkste Europese Noord-Zuid-corridors. Gerald Lefold, Vice President Sales Freight: "De goede resultaten in 2014 hebben we bereikt door precieze kennis van de markt, uitstekende producten en de kennis van de specifieke behoeften van onze klanten. Vooral het goederenvervoer van en naar Zweden nam aanzienlijk toe. Hier willen we nog meer actief zijn in de toekomst."



Na de verkoop van de Route Helsingør-Helsingborg is Scandlines met de nieuwe eigenaar van First State Investments een samenwerking voor de lange termijn aangegaan. De route zal blijven opereren onder de naam van Scandlines.