Clicky


Ebola-vaccin vervoerd met Super Freezer van Thermo King

Ebola-vaccin vervoerd met Super Freezer van Thermo King
08-05-2015 11:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROTTERDAM - Thermo King heeft een kleine rol mogen spelen in de strijd tegen ebola. Er waren twee betrouwbare diepvriescontainers nodig om het Ebola-vaccin naar West-Afrika te brengen. Thermo King kon die containers bieden: de SuperFreezers.

Farmaceutische bedrijven deden al snel mee in de race om een Ebola-vaccin te ontwikkelen, diverse daarvan zijn momenteel nog in de klinische testfase om veiligheid en effectiviteit te bewijzen.

Patrick Tyrrell van het in Ierland gevestigde CRS Pharma Solutions: "De juiste opslag en transporttemperaturen zijn altijd al van cruciaal belang geweest in de farmaceutische industrie, maar bij nieuwe producten is het helemaal van vitaal belang omdat de reactie van de verschillende componenten tijdens temperatuurschommelingen vaak nog onbekend zijn. Daarom willen bedrijven het product zo koud mogelijk opslaan. Thermo King Super Freezer was daarop het antwoord om het de temperatuur tot zestig graden Celsius onder nul kan houden."


 

Dus toen trouwe klant Pharmaceutical in december 2014 hulp vroeg bij het verkrijgen van twee betrouwbare diepvriescontainers voor verzending van het proefvaccin tegen Ebola, aarzelde CRS Pharma Solutions niet.  "We hebben de Super Freezer aageraden vanwege de mogelijkheid de temperatuur zo laag mogelijk te kunnen instellen. De klant had de containers tegen het einde van februari nodig", zegt Patrick Tyrrell.

Samenwerkend met vertegenwoordgers van Thermo King, was CRS in staat om snel te handelen. De coördinatie van de containerbouwers in China, de beschikbaarheid van de SuperFreezer component en inscheeptijden kwamen allemaal samen om de deadline van de klant te halen. Patrick Tyrell was uiteindelijk samen met een vertegenwoordiger van Thermo King aanwezig om de zending te begroeten en de inspecties te doen.