Clicky


Maastricht getroffen door stroomstoring

Maastricht getroffen door stroomstoring
07-05-2015 00:26 | Binnenland | auteur De Redactie

MAASTRICHT - Het oostelijk deel van Maastricht is woensdagavond getroffen door een stroomstoring. Ook een groot deel van Valkenburg en het dorp Cadier en Keer zaten urenlang zonder stroom. In totaal ging het om 16.000 aansluitingen, maakte Enexis bekend. Volgens de brandweer was ook het dorp Berg en Terblijt grotendeels in duisternis gehuld.

De storing brak rond 21.15 uur uit als gevolg van een brand in een transformatorhuisje in de wijk Wittevrouwenveld, aldus een woordvoerster van de brandweer. De oorzaak van de brand is kortsluiting.

Rond 23.00 uur hadden 10.000 aansluitingen met name in Valkenburg en Cadier en Keer weer stroom. Enexis werkt er hard aan de overige 6.000 huishoudens en afnemers ook weer aan te sluiten, aldus de woordvoerder.

De hulpdiensten sloegen groot alarm. Monteurs van Enexis zijn inmiddels bij het smeulende trafohuis aan de Edisonstraat aangekomen, liet de stroombeheerder weten. Rond 23.00 uur was de brandweer er volgens een woordvoerster nog steeds aan het blussen. Zolang de brand nog niet uit is, kunnen de monteurs van Enexis niet naar binnen om de schade in ogenschouw te nemen en te herstellen.

De politie liet weten zichtbaar in de in duisternis gehulde wijken aanwezig te zijn. Ze vraagt mensen in verband met de drukte alleen in noodgevallen de meldkamer te bellen. (Novum)