Clicky


Litouwse autokopers bestolen door wisseltruc met Monopolygeld

Litouwse autokopers bestolen door wisseltruc met Monopolygeld
06-05-2015 16:34 | Binnenland | auteur De Redactie

MADE - Een 32-jarige man uit Litouwen en zijn 30-jarige broer zijn dinsdagmiddag rond 16.50 uur op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Nieuwstraat in Made bestolen van hun handelsgeld. Twee nog onbekende mannen hebben hen afgeleid, waarna kennelijk een van hen enkele duizenden euro's uit het dashboard pakte en omwisselde voor 'Monopoly' geld, meldt de politie.

De Litouwer deed met hulp van een tolk aangifte. Hij vertelde dat hij met zijn broer in Nederland is om auto's te kopen. Ze werden op de parkeerplaats in het Engels aangesproken door een man die hen de weg vroeg. Al snel kwam er een tweede man bij staan die ook allerlei vragen stelde.

Ze begrepen uit wat die tweede man vertelde dat hij zijn geld kwijt was en dat hij het vermoeden hadden dat dit in hun auto zou liggen. Hij ging even op de bijrijderplaats in hun auto zitten en heeft kennelijk toen het geld dat in het dashboardkastje lag omgewisseld. Op een gegeven moment zei hij dat het probleem opgelost was, waarna ze beiden wegliepen. Het zou gaan om twee blanke mannen met kort geknipt haar, leeftijd circa 40-55 jaar, lengte circa1.70 meter en 1.85 meter.