Clicky


Nieuwe Boeing CH-47F Chinook Aircraft voor Australische leger

Nieuwe Boeing CH-47F Chinook Aircraft voor Australische leger
06-05-2015 10:28 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

TOWNSVILLE (AUS) - Tijdens een ceremonie gisteren op Royal Australian Air Force Base Townsville in het noorden van Queensland, heeft Australië de eerste twee van zeven Boeing CH-47F Chinooks in ontvangst genomen. Het is een belangrijke mijlpaal in de actualisering van de vloot van ladingshelikopters in het Australische leger.

De overname is onderdeel van een voortdurende transformatie waardoor Australië één van 's werelds nieuwste en technologisch meest geavanceerde krijgsmachten bouwt. Er worden dit jaar nog eens vijf nieuwe Chinooks geleverd, uiteindelijk vervangen de nieuwe toestellen de bestaande vloot van zes oudere CH-47D Chinooks.

"De CH-47D Chinooks hebben bewezen zeer effectief te zijn bij de Australische operaties en de nieuwe CH-47F Chinook is een verbeterde cargohelikopter voor Australië's leger", zei admiraal Tony Dalton van de Australische Defence Materiel Organisation. "Bovendien, het project om de nieuwe Chinooks leveren blijft op schema en binnen het budget."



Australië was een van Chinook's eerste internationale klanten en nu zijn er bijna twintig landen die de helikopter gebruiken.

"Werken met onze Australische bondgenoten om een ​​gemoderniseerde Chinook vloot op te bouwen zorgt er ook voor dat er beter samengewerkt kan met de Amerikaanse en andere strijdkrachten", zei kolonel Robert Barrie, projectmanager van US Army Cargo Helicopter Office.

"Het Australische leger waardeert de functies en mogelijkheden van de geavanceerde CH-47F Chinook", aldus Steve Parker, Boeing vice-president, Cargo Helikopters en H-47 programmamanager. "Deze vliegtuigen zullen voldoen aan hun hoge missie-eisen, nu en ook in de toekomst."

De Australische Chinook-vloot wordt gevlogen door het 5e Regiment van de 16de Luchtvaart Brigade. Boeing Defence Australië levert onderhoud en operationele ondersteuning op locatie aan de zeven vliegtuigen.