Clicky


Aankomst MSC Splendida bij Cruiseport Rotterdam

Aankomst MSC Splendida bij Cruiseport Rotterdam
01-05-2015 16:37 | Haven Nieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROTTERDAM - De MSC Splendida arriveert morgenmiddag, zaterdag 2 mei om vijf uur, voor de eerste maal bij Cruiseport Rotterdam aan de Wilhelminakade in de Rotterdamse haven. Het is het vlaggenschip van de cruiserederij MSC en - met een lengte van 333 meter en een breedte van 38 meter - tevens het grootste cruiseschip van de Zwitserse rederij. Het is voor het eerst dat een MSC passagierschip - volgens planning - Rotterdam aandoet.

Cruiseport Rotterdam is volop in ontwikkeling. 2015 is een overgangsjaar. De modernisering van de cruiseterminal in de sfeervolle, monumentale voormalige passagiersterminal van de Holland Amerika Lijn is bijna gereed. Volgend jaar verwacht Cruiseport Rotterdam een verdubbeling van het aantal passagierschepen tot 60 ‘calls’. Dat is een absoluut record.

Splendida

MSC Splendida meert aan in het kader van een minicruise vanuit Hamburg en zal na Rotterdam nog Amsterdam aandoen en keert daarna op 5 mei weer terug in Hamburg. Het gaat om een soort kennismakingscruise om nieuwe passagiers met het cruiseproduct te laten kennismaken. De MSC Splendida zal het komende zomerseizoen vanuit haar homeport Hamburg diverse route varen richting Noordkaap, IJsland, Schot- en Ierland. In het najaar keert het schip terug naar de Middellandse Zee om in de komende winter rondom Zuid-Amerika te gaan varen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE