Clicky


Raben Group plant overname Balter Groep

Raben Group plant overname Balter Groep
01-05-2015 14:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

MÖNCHENGLADBACH - De grote logistieke dienstverlener Raben Group is van plan om de Balter Groep op te nemen in het bedrijf, onder voorbehoud van goedkeuring door het Duitse Bundeskartellamt. De Balter Groep bestaat uit Balter Logistiek, Spedition Balter en Zimmermann. Sinds 1996 is Balter een partner in het netwerk van CargoLine.

De overname van het bedrijf Balter stelt Raben in staat de competenties in de gehele supply chain in Duitsland te versterken. "Op deze manier combineren we de lokale ervaring die door de jaren heen is verzameld bij de Balter groep, met de internationale know-how van de Raben Group", zegt Ewald Raben, CEO van de Raben Group.



Momenteel werken er meer dan driehonderd medewerkers op de locaties van Balter in Koblenz en Gera, zij worden allen overgenomen. De jaarlijkse omzet bedraagt ​​ongeveer € 65 miljoen euro, op een ​​totaal van meer dan 100.000 m² opslag- en handlingsruimte. De corebusiness van Balter omvat voornamelijk distributie- en inkooplogistiek, alsmede warehousing en logistieke diensten. Het bedrijf zal, als lid van de Raben Group, op de markt blijven opereren als Balter Logistics en Balter en Zimmermann.

"We zijn blij dat we ons kunnen ontwikkelen als lid van de Raben Group. We zijn ervan overtuigd dat ons bedrijf, en vooral onze twee locaties en de daaruit voortvloeiende synergie, de rol van de Raben Group in Duitsland verder zal versterken. Net zoals de Raben Group hebben wij een lange geschiedenis en zijn we een familiebedrijf. Met ons betrouwbare distributienetwerk en ons portfolio leveren we een essentiële bijdrage om de prestaties op het gebied van logistieke dienstverlening verder te verbeteren", aldus Dieter Balter, CEO van de Balter Groep.