Clicky


Boeing en Air Tahiti Nui sluiten order voor twee 787-9 Dreamliners

Boeing en Air Tahiti Nui sluiten order voor twee 787-9 Dreamliners
01-05-2015 11:05 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

TAHITI - Boeing en Air Tahiti Nui hebben een order afgesloten voor twee 787-9 Dreamliners, ter waarde van 514 miljoen dollar. "De Dreamliner order luidt een spannend nieuw tijdperk voor internationale reizen in, van en naar 's werelds mooiste eilanden - Tahiti", zei Michel Monvoisin, Chairman en CEO van Air Tahiti Nui. "De hele Air Tahiti Nui familie is trots, enthousiast en zeer toegewijd aan de succesvolle introductie van de Boeing 787-9 in Air Tahiti Nui's wereldwijde netwerk."

De nationale luchtvaartmaatschappij van Frans-Polynesië, een nieuwe 787-klant, heeft ook twee extra 787-9s gehuurd van de Air Lease Corporation, gevestigd in Los Angeles, Californië.

"We zijn er trots op een integrale rol in Air Tahiti Nui's succes op lange termijn te spelen, nu ze lid worden van de Boeing-familie. We kijken ernaar uit van een sterk en duurzaam partnerschap op te bouwen in de komende jaren", aldus Dr Dinesh Keskar, senior vice-president van Asia Pacific en India Sales, Boeing Commercial Airplanes. "De 787-9 is een geweldige toevoeging aan de vloot van Air Tahiti Nui's, het biedt van een superieure passagierservaring en comfort, uitzonderlijke efficiëntie en lage operationele kosten."



De nieuwe 787-9 Dreamliner is een aanvulling en uitbreiding van de super-efficiënte 787 familie. Met een romp zes meter langer dan de 787-8, kan de 787-9 meer passagiers en meer vracht vervoer. Ook vliegt dit type verder, met dezelfde uitzonderlijke milieuprestaties - twintig procent minder brandstofgebruik en twintig procent minder uitstoot dan de vliegtuigen die het vervangt. De 787-9 maakt ook gebruik van het visionaire ontwerp van de 787-8, zoals de grootste ramen, grote Stow bakken, moderne LED-verlichting, een hogere luchtvochtigheid, een lagere cabinehoogte, schonere lucht en een soepeler rit.

Air Tahiti Nui, met het hoofdkantoor in Papeete op het eiland Tahiti, verbindt de Stille Zuidzee met vier continenten als toonaangevende luchtvaartmaatschappij naar Frans-Polynesië, met dagelijkse non-stop service naar Tahiti van Los Angeles.