Clicky


Drivers League 2015 binnenkort van start in Nederland en twintig andere landen

Drivers League 2015 binnenkort van start in Nederland en twintig andere landen
30-04-2015 11:37 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Op 1 juni aanstaande gaat de FleetBoard Drivers League 2015 van start.  In deze competitie strijden vrachtwagenchauffeurs en bedrijven uit 21 landen tegen elkaar in een zoektocht naar de beste chauffeurs en wagenparken. Chauffeurs en bedrijven kunnen zich vanaf 1 mei 2015 inschrijven. De competitie zelf gaat 1 juni 2015 van start en loopt  t/m 31 oktober 2015.

Internationale strijd om optimale rijstijl

Vrachtwagenchauffeurs uit 21 landen nemen het tegen elkaar op. Het doel van de competitie is om in de Inzetanalyse van telematicasysteem FleetBoard de beste rijstijlbeoordeling te behalen. Een ideale gelegenheid om te laten zien wat er mogelijk is als je let op je rijstijl. De persoonlijke waardering bestaat uit slijtage- en verbruiksrelevante factoren zoals anticiperend rijden, snelheidswissel en remgedrag.

Hoe hoger de waardering, des te hoger de plaats op de ranglijst. Elke maand hebben de deelnemers op nationaal niveau de kans om in de categorieën “Beste chauffeur” en “Beste team” de overwinning binnen te halen. Uit alle deelnemers van een land worden aan het einde van de competitie de beste chauffeur en het beste team van het jaar vastgesteld.

De drie eerste plaatsen van elk land kunnen rekenen op aantrekkelijke prijzen. Naast de competities op nationaal niveau wordt er bovendien een Drivers League wereldkampioenschap gehouden, waarbij de elf beste deelnemers van een land in nationale teams tegen elkaar uitkomen. Het is voor chauffeurs ook mogelijk zich in losse duellen met andere chauffeurs te meten; deze resultaten tellen echter bij de nationale en internationale waarderingen niet mee.

Aanmelden vanaf 1 mei

Aanmelden voor de Drivers League is vanaf 1 mei 2015 mogelijk. Hiervoor moeten zich allereerst de bedrijven en vervolgens ook de chauffeurs op www.driversleague.com registreren. Bij de aanmelding wordt een profiel van het bedrijf dan wel chauffeur aangemaakt dat vervolgens individueel kan worden aangepast. Op deze manier hebben alle deelnemers een overzicht over de ranking van zichzelf en van anderen. Bovendien kunnen andere deelnemers als zogenaamde “buddys” worden toegevoegd om hun prestaties als motivatie te gebruiken.