Clicky


CNV en FNV stellen ultimatum aan veerdienst Wagenborg passagiersdiensten

CNV en FNV stellen ultimatum aan veerdienst Wagenborg passagiersdiensten

HOLWERD - CNV en FNV hebben zojuist een ultimatum gesteld aan veerdienst Wagenborg passagiersdiensten na het mislukken van de cao-onderhandelingen voor de ongeveer tachtig werknemers van het bedrijf. 

"We merken dat Wagenborg wil bezuinigen op het uitvoerende personeel ", aldus Bernard Zijlstra (CNV Vakmensen) en Minke Jansma (FNV). "Het personeel wordt geschoffeerd door bestaande arbeidsvoorwaarden eenzijdig vanuit Wagenborg op te zeggen. Tegelijkertijd wordt niet tegemoetgekomen aan de bescheiden looneis die we hebben gesteld". 

Wagenborg is bekend van de veerdienst richting Ameland en Schiermonnikoog. Het ultimatum loopt af op maandag 11 mei om twaalf uur 's middags.

Tot grote verbazing van het personeel heeft Wagenborg recent zonder overleg gesneden in de arbeidsvoorwaarden door flink te korten op de toeslagen voor het drukke zaterdag- en zondagsdiensten, melden de vakbonden. Ook zeggen ze dat het personeel uitermate ontevreden is over de steeds oplopende werkdruk. Daarnaast heeft de veerdienst heeft een onrealistische dienstregeling waarin onvoldoende rekening wordt gehouden met rust- en arbeidstijden en de invloed van eb en vloed op de veerdienst, horen FNV en CNV van het personeel.

Het uitvoerende personeel ziet dat er de afgelopen jaren alleen maar meer managers bijkomen en er op het personeel dat dag en nacht voor Wagenborg en de klanten klaar staat beknibbeld wordt, aldus de bonden. Nu ook de looneis van duizend euro bruto per jaar door Wagenborg is afgewezen is de maat vol voor het personeel.

Indien Wagenborg niet voor 11 mei reageert op het ultimatum zullen CNV en FNV overgaan op acties bij het bedrijf. Over de aard en tijdstip van de acties worden tot het verlopen van het ultimatum geen uitspraken gedaan.