Clicky


Thaise douane vindt weer grote partij ivoor

Thaise douane vindt weer grote partij ivoor
27-04-2015 09:42 | Overtredingen | auteur De Redactie

BANGKOK - De Thaise douane heeft voor de tweede maal in een week een grote partij illegaal ivoor gevonden. De 511 slagtanden, met een gewicht van drie ton en een waarde van ruim 5,5 miljoen euro, waren verstopt in zakken thee uit Kenia.

De douane, die een tip had gekregen, legde zaterdag beslag op de smokkelwaar in een grote haven in de oostelijke provincie Chonburi. Ze had het ivoor gevolgd van Kenia via Sri Lanka, Maleisië en Singapore naar Thailand. De eindbestemming van de slagtanden was Laos. Ze zouden van daaruit waarschijnlijk zijn doorverkocht naar China, Vietnam en Thailand, denkt directeur Somchai Sujjapongse van de douane.

Precies een week eerder onderschepte de Thaise douane vier ton ivoor uit Congo. Dat was de grootste vangst ooit. Die van zaterdag staat volgens Somchai op de tweede plaats.



Thailand maakt het, onder druk van de internationale gemeenschap, ivoorsmokkelaars volgens Somchai steeds lastiger. Maar die zouden al weer op andere methoden en routes broeden. (Novum/AP)