Clicky


Toenemende bezorgdheid over allianties in containerlijnvaart

Toenemende bezorgdheid over allianties in containerlijnvaart
24-04-2015 16:43 | Algemeen | auteur Tine van Knijff

BRUSSEL - Er is toenemende bezorgdheid onder fabrikanten, retailers en groothandelaren over de bedreigingen op lange termijn van een geconcentreerde containerlijnvaartindustrie door middel van allianties, zegt de European Shippers Council (ESC).

Het ESC kondigt daarom een ​​globale beoordeling van de containerlijnvaartmarkt aan. Denis Choumert, voorzitter van de SER, kondigde de globale beoordeling aan op de Global Liner Conference in Hamburg. Het baart de ESC zorgen dat fabrikanten, retailers en groothandels door deze allianties steeds minder keuze hebben in het verschepen van hun producten in het buitenland.

Het ESC stelt voor om de drie belangrijkste handelspartners, die belangrijk zijn voor fabrikanten, retailers en groothandelaren die hun goederen in het buitenland verzenden, te monitoren. Evenals de primaire prestatie-indicatoren die belangrijk zijn voor deze bedrijven, zoals spotprijzen en transitietijd. Het wereldwijde onderzoek zal de komende jaren worden uitgevoerd, waarschijnlijk door de nieuw gevormde Global Shippers Alliance, een samenwerkingsverband tussen de Aziatische Shippers Association (ASA) en de Amerikaanse Vereniging van exporteurs en importeurs (AAEI) en het ESC.

Choumert benadrukte ook de noodzaak voor verladers om samen te werken op een wereldwijde schaal en de samenwerking tussen de belangrijkste regelgevende instanties te bevorderen. "Hoewel de huidige onbalans tussen de capaciteit en de vraag de indruk geeft dat allianties geen negatief effect op de markt hebben, kan dit snel veranderen als de rente en toeslagen toenemen als zwakkere spelers zullen worden weggeconcurreerd in de race voor de steeds grotere schepen", concludeert Choumert.