Clicky


Brabantse crimineel achter slot en grendel

Brabantse crimineel achter slot en grendel
24-04-2015 13:59 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN BOSCH - De Brabantse drugscrimineel Martin R. moet vijftien maanden de cel in vanwege een poging tot doodslag op twee agenten in zijn woonplaats Lith. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald.

R. werd samen met zijn broer Koos in oktober door de politie achtervolgd, maar ze gingen er vandoor omdat ze niet zagen dat in de onherkenbare auto politie zat. Ze lieten weten bang te zijn voor een liquidatie en het niet te vertrouwen.

R. stuurde zijn auto recht op de politieauto af, terwijl die 80 kilometer per uur reed. Dat gebeurde op een weg met veel bomen.

Koos R. kreeg een gevangenisstraf van 6 weken. Hij zou in een andere auto de agenten hebben afgesneden, maar de rechtbank vond daarbij niet dat er sprake was van een poging doodslag. Hij kreeg wel straf, omdat hij gevaar op de weg veroorzaakte en omdat hij een agent mishandelde.

Koos R. vormde in de jaren negentig met Johan V. (de Hakkelaar) de leiding van een drugsbende die grote partijen hasj naar Europa en Amerika smokkelde. (Novum)