Clicky


Migranten overreden door trein in Macedonië

Migranten overreden door trein in Macedonië
24-04-2015 10:24 | Buitenland | auteur Tine van Knijff

MACEDONIË - Een trein in Macedonië heeft donderdagnacht veertien migranten overreden toen ze over de spoorbaan liepen. Dat heeft de politie vanochtend meegedeeld.

Een groep van zo'n vijftig migranten liep, het spoort volgend, door een canyon over een veelgebruikte Balkanroute voor migranten die proberen om West-Europa te bereiken.

Het ongeluk gebeurde rond half elf 's avonds in de buurt van de centrale stad Veles. Reddingswerkzaamheden werden gehinderd door moeilijk terrein; de plaats van het ongeval is alleen toegankelijk te voet of via de spoorweg.

De openbare aanklager in Macedonië zei dat uit gesprekken met de overlevenden bleek dat het grootste deel van de groep afkomstig was uit Somalië en Afghanistan. De migranten volgden het spoor toen ze werden verrast door de passagiersexprestrein van Thessaloniki -in het noorden van Griekenland- naar Belgrado in Servië.

Tienduizenden migranten en vluchtelingen proberen naar welvarender landen in Midden- en West-Europa te komen door vanuit Turkije naar Griekse eilanden over te steken, en vandaar op veerboten naar Italië of over land via Macedonië te reizen.