Clicky


CDA wil hoorzitting over toekomst Nederlandse luchtvaart

CDA wil hoorzitting over toekomst Nederlandse luchtvaart
24-04-2015 10:23 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het CDA in de Tweede Kamer wil een rondetafelgesprek over de toekomst van de Nederlandse luchtvaart. De Europese luchtvaartsector verandert snel, en dat moet Nederland niet lijdzaam afwachten, stelt CDA-Kamerlid Martijn van Helvert.

“De luchthavens in Dubai en Istanbul groeien gigantisch. Schiphol wordt daarbij steeds minder relevant. Ook maakt een groeiend aantal goedkope luchtvaartmaatschappijen gebruik van kleinere luchthavens. Wat het CDA betreft zou er integraal nagedacht moeten worden over hoe de luchtvaart in Nederland de komende jaren kan floreren.”

In het rondetafelgesprek moet bijvoorbeeld aan de orde komen hoe bij verschillende scenario’s de luchtvaartsector bijdraagt aan de welvaart en economie van Nederland.

“We willen dat Nederland in de Europese luchtvaart een leidende rol blijft spelen; daarvoor is visie en sturing nodig. De laatste Luchtvaartnota dateert uit 2009, maar sindsdien is er veel veranderd.”

Het CDA wil graag een breder debat over de rol van de luchtvaart in Nederland, en dit gesprek is daarvoor een aanzet. Van Helvert denkt aan partijen als Schiphol, de regionale luchthavens, de NS en luchtvaartondernemers om aan te schuiven.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)