Clicky


Amerikaanse vrachtwagenchauffeur ruilt boterhamworst in voor crack

Amerikaanse vrachtwagenchauffeur ruilt boterhamworst in voor crack
23-04-2015 16:25 | Opmerkelijk | auteur Tine van Knijff

ARKANSAS - Een vrachtwagenchauffeur uit Arkansas, Amerika, heeft een lading boterhamworst geruild voor de drugs crack. De boterhamworst was 50.000 dollar waard. Het gebeurde vorig jaar al, maar de man is deze week veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes jaar. 

De chauffeur moet zich daarnaast van de rechter een jaar lang laten behandelen tegen drugsverslaving en moet bijna 18.500 dollar betalen aan de eigenaar van de boterhamworst.

De chauffeur moest de boterhamworst afleveren op locaties in Alabama en Florida, maar de worst bereikte nooit de bestemming. Toen de vrachtwagen drie dagen vermist was, gebruikte het bedrijf dat de chauffeur had ingehuurd de GPS van de wagen om hem op te sporen. De man werd met de vrachtwagen aangetroffen in Memphis; hij verorberde net een broodje boterhamworst.

De gekoelde aanhangwagen met de boterhamworst was weg en de banden van de wagen bleken vervangen te zijn door goedkopere exemplaren. De chauffeur bekende de boterhamworst te hebben geruild voor crack. Het is niet bekend wat de waarde was van de drugs.