Clicky


BrinkXL-chauffeur Willy Megelink rijdt één miljoen kilometer schadevrij op zijn Scania

BrinkXL-chauffeur Willy Megelink rijdt één miljoen kilometer schadevrij op zijn Scania
23-04-2015 10:55 | Transport | auteur Tine van Knijff

HARDENBERG – Kom niet tussen Willy Megelink en zijn Scania. Deze trouwe combinatie maakte deze week de één miljoen gereden kilometers vol. Schadevrij.

De 64-jarige Megelink werkt bij BrinkXL, gevestigd in Hardenberg, en denkt nog niet aan ophouden. Niet eerder dan dat zijn Scania ermee ophoudt.

“Willy Megelink is 27 maart 2000 in dienst gekomen bij Wibbelink Transport in Goor na de overname van Gebr. Sierhuis in Haaksbergen. Na de overname van Wibbelink door Brink op 1 september 2008 kwam Willy bij ons in dienst”, vertelt directeur Henk Brink van BrinkXL.

Megelink werd vanwege de mijlpaal verrast met taart en een certificaat. "Willy is een hele bescheiden man”, vervolgt Henk Brink. “Hij vond alle aandacht rond deze mijlpaal wel heel leuk, hij was positief verrast.”

Aan het eind van het jaar wordt de harde werker 65, maar hij zal niet stoppen met werken. Megelink werkt graag nog een poosje een paar dagen per week door. “Het is ook niet goed voor chauffeurs om abrupt te stoppen met werken. Van 65 uur per week naar thuiszitten, dat is niet gezond. Afbouwen is veel beter”, vindt ook directeur Brink.

“Bovendien is Willy een leuke vent en een hele goeie kracht. Hij heeft echt een voorbeeldfunctie en voert alles correct uit. Zolang Willy maar achter het stuur kan zitten, is hij tevreden. Zo iemand houden we er natuurlijk graag bij!”