Clicky


250ste Airbus voor easyJet

250ste Airbus voor easyJet [+foto's]
23-04-2015 10:42 | Burgerluchtvaart | auteur De Redactie

LUTON(GB) - EasyJet heeft woensdag in Hamburg samen met Airbus en CFM gevierd dat met de levering van de 250ste Airbus een mijlpaal is bereikt in de samenwerking tussen de bedrijven.

EasyJet en Airbus hebben vandaag hun succesvolle samenwerking gevierd tijdens een ceremonie in Hamburg waar het 250ste type Airbus A320 vliegtuig werd geleverd aan easyJet. easyJet CEO Carolyn McCall, CFM International president en CEO Jean-Paul Ebanga, Airbus vicepresident en Head of Programmes Didier Evrard en Airbus vicepresident Europa, Afrika en Azië Christopher Buckley waren bij het evenement aanwezig.

Om de levering van het 250ste toestel te vieren heeft easyJet de nieuwste A320 een uniek uiterlijk gegeven. Op het nieuwe toestel zijn 250 miniatuur vliegtuigjes te zien. Zoals het geval is bij alle recente leveringen aan easyJet, is ook deze Airbus uitgerust met de nieuwste technologie en brandstof besparende Sharklets (het opstaande uiteinde van een vleugel).

easyJet CEO Carolyn McCall zegt in een reactie: “Ook de levering van deze 250ste Airbus helpt ons om vliegen gemakkelijk en betaalbaar te maken voor onze reizigers en om Europa’s leidende luchtvaartmaatschappij te zijn. Deze mijlpaal symboliseert de lange en succesvolle samenwerking tussen Airbus en easyJet."

"Het is slechts vier jaar geleden dat wij de levering van het 200ste toestel hebben gevierd. Met de levering van het 250ste toestel is easyJet de jongste maatschappij die een vloot van 250 Airbus-toestellen heeft en die deze mijlpaal sneller heeft bereikt dan andere maatschappijen. easyJet is trots dat Airbus en CFM hierbij steevaste partners zijn.”

EasyJet heeft Europa’s grootste Airbus-vloot met één gangpad-vliegtuigen en is vierde in de wereld op dit gebied. Sinds de levering van het eerste Airbus-toestel aan easyJet (een A319) in september van 2003, heeft Airbus gemiddeld iedere zestien dagen een nieuw toestel geleverd aan easyJet.

easyJet heeft op dit moment 158 vliegtuigen in bestelling, en in termen van het totale orderportfolio is easyJet de derde grootste klant van Airbus. Momenteel heeft easyJet een vloot van 85 A320s (180 stoelen) en 149 A319s (156 stoelen).

“Het is ontzettend bevredigend om easyJet’s enorme groei en succes in de markt te kunnen meemaken, en het feit dat zij dit alles bereikt hebben met Airbus als een voorname partner”, zei Airbus vicepresident en Head of Programmes Didier Evrard. “easyJet’s enorme investering in A320-type toestellen en hun grote order van 100 A320neos, is een enorme blijk van vertrouwen in onze A320-familie, en demonstreert easyJet’s commitment om de meest moderne, productieve en comfortabele vliegtuigen in hun vloot te hebben.”

Met meer dan 11.550 bestelde en bijna 6.500 opgeleverde vliegtuigen voor meer dan 315 klanten en gebruikers wereldwijd, is de A320-familie vandaag de dag het best verkopende één gangpad-toestel.