Clicky


Politie houdt man aan op verdenking van faillissementsfraude

Politie houdt man aan op verdenking van faillissementsfraude
21-04-2015 17:22 | Binnenland | auteur De Redactie

HOOGEZANDT - De politie heeft vandaag een 63-jarige man uit Hoogezand aangehouden op verdenking van faillissementsfraude. De man wordt verdacht van bedrieglijke bankbreuk en het niet voldoen aan de inlichtingenplicht.

De eenmanszaak waarmee de man stond ingeschreven bij de Kamer van Koophandel werd op 1 juli 2014 failliet verklaard. De activiteiten van de onderneming(en) bestonden voornamelijk uit callcenterwerk ten behoeve van het verkopen van advertenties.

De man heeft geen inzicht gegeven in een deugdelijke administratie. Er is daardoor geen zicht op omzetgegevens. Ook zijn bij de Kamer van Koophandel geen jaarstukken gedeponeerd. Dit leidt er toe dat de curator geen zicht krijgt op de financiële situatie van de onderneming. Hierop heeft de curator op 16 april aangifte gedaan van faillissementsfraude. De curator heeft voor ongeveer 300.000 euro aan schuldenlast openstaan tegen de verdachte.

De man uit Hoogezand wordt verdacht van het zich onttrekken aan de inlichtingenplicht die hoort bij de afwikkeling van een faillissement. Het daaropvolgende politieonderzoek heeft vandaag geleid tot de aanhouding van de verdachte. Hij is ingesloten voor verhoor, meldt de politie.