Clicky


Afgebrande panden Purmerend worden gesloopt

Afgebrande panden Purmerend worden gesloopt
20-04-2015 16:26 | Binnenland | auteur De Redactie

PURMEREND - Drie woningen in de binnenstad van Purmerend zijn onherstelbaar beschadigd geraakt door een felle brand, die er maandagochtend woedde. Zeker twee panden in de Peperstraat worden maandag nog gesloopt wegens instortingsgevaar, waaronder het pand met daarin de modezaak, waar de brand ontstond. Er zijn geen gewonden gevallen.

Ook omringende huizen raakten beschadigd. Ze liepen vooral rook- en waterschade op, zei een woordvoerster van de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Het nablussen van de brand duurt nog de hele dag.

De brand brak in de nacht van zondag op maandag uit. De veiligheidsregio riep bewoners op deuren en ramen dicht te houden. Na onderzoek bleek dat er geen asbest is aangetroffen, zei een woordvoerster van de gemeente.

De huizen in de omgeving moesten uit voorzorg worden ontruimd. Zo'n zestig mensen werden maandagochtend opgevangen in een café. Een aantal van hen ging naar een hotel of naar familie of vrienden.

De gemeente regelt voor de komende nacht opvang voor de mensen die nog geen onderdak hebben gevonden en niet naar huis kunnen. De gedupeerden moeten vervolgens zelf met hun verzekering overleggen over een structurele oplossing, zei een woordvoerster van de gemeente.

De bewoners van de panden met alleen roet- en waterschade gaan maandagmiddag onder begeleiding van de brandweer naar hun huizen om te kijken of ze terug kunnen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het onderzoek hiernaar is voorlopig gestaakt wegens het instortingsgevaar. (Novum)