Clicky


Jetta Klijnsma op werkbezoek bij Rietlanden Terminals

Jetta Klijnsma op werkbezoek bij Rietlanden Terminals
20-04-2015 10:33 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Op maandag 20 april gaat staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, samen met Aart van der Gaag, commissaris 100.000 banen (VNO/MKB/LTO), op bezoek bij Rietlanden Terminals BV in het Amsterdamse havengebied de Nederlandse Spoorwegen(NS).

Rietlanden Terminals BV is een groot overslagbedrijf in de haven, dat wil laten zien dat er ook in de zware industrie kansen liggen voor mensen met een beperking.

De staatssecretaris en werkgevers-boegbeeld Van der Gaag spreken er met de directeur van Emma at Work, een gespecialiseerd uitzendbureau dat in de afgelopen tien jaar vele honderden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk heeft bemiddeld. Emma at Work is ook actief bij Rietlanden. 

Tijdens dit bezoek zal Aart van der Gaag aan staatssecretaris Klijnsma symbolisch het digitale magazine opnaarde100000 aanbieden. Dit magazine vormt de start up voor het digitaal loket voor werkgevers dat in het kader van de 100.000 banen door de werkgeversorganisaties wordt gebouwd. Het project opnaarde100000 wordt op deze manier weer meer zichtbaar.

Het magazine neemt werkgevers mee langs de Participatiewet, bevat twee mooie verhalen uit de praktijk, laat zien wat er in hun omgeving gebeurt en biedt inspirerende en praktische informatie voor ondernemers.