Clicky

PSV kampioen van Nederland

18-04-2015 22:33 | Sport | auteur De Redactie

EINDHOVEN - PSV heeft zich zaterdag in eigen stadion gekroond tot kampioen van Nederland. Met een overwinning op sc Heerenveen (4-1) verzekerde de Eindhovense ploeg zich van de 22e landstitel, de eerste in zeven jaar. PSV kwam door de winst op 79 punten uit 31 wedstrijden en is daarmee niet meer te achterhalen door het onttroonde Ajax, dat de afgelopen vier seizoenen de beste was.

Luuk de Jong opende al in de derde minuut de score in het Philips Stadion, Memphis Depay maakte de tweede treffer halverwege de eerste helft uit een vrije trap. Dat betekende het twintigste doelpunt dit seizoen voor de topschutter van de eredivisie. Nadat Joey van den Berg iets terug had gedaan namens Heerenveen, maakte De Jong er 3-1 van. Vlak voor het laatste fluitsignaal scoorde ook Luciano Narsingh nog. (Novum)