Clicky


Politie bekeurt auto's en vrachtwagens in Hapert

Politie bekeurt auto's en vrachtwagens in Hapert
16-04-2015 13:52 | Algemeen | auteur De Redactie

HAPERT - De politie organiseerde samen met partners, zoals onder andere de RDW, De NVWA, AID, de Douane en de Belastingdienst op woensdag 15 april tussen 7:45 en 14.45 uur in de omgeving van de Diamantweg in Hapert een integrale transportcontrole (ICT).

In totaal werden 43 vrachtwagens en 30 personenauto's gecontroleerd. Tijdens de controle werd er ook gebruik gemaakt van twee ANPR's, opgesteld voor zowel het verkeer van en naar België. De ANPR's scanden in totaal 13.433 passerende voertuigen.

Bestuurders van vrachtwagens met technische mankementen (5x) kregen een bekeuring. Datzelfde overkwam een vrachtwagenchauffeur wiens vrachtauto was overbeladen (1x), voor niet-afgedekte lading (1x), voor onvoldoende nachtrust (1x) en er als er iets niet in orde was met de tachograaf (1x).

Tevens werden er 222 voertuigen geflitst voor het overschrijden van de maximumtoegestane snelheid. Verder kregen 15 bestuurders een waarschuwing.

Boete- en belastinggeld

De politie inde in totaal 1.795,- euro aan openstaande boetes. De Belastingdienst legde op vier voertuigen beslag op waarvan twee daadwerkelijk in beslag zijn genomen. Verder werd er 799 euro aan achterstallig belastinggeld geïnd. Zo'n 43 medewerkers van de genoemde diensten deden aan de verkeerscontrole mee.