Clicky


Derde DAF CF voor Wetra EDC

Derde DAF CF voor Wetra EDC
16-04-2015 09:54 | DAF | auteur De Redactie

Wetra EDC had al ervaring opgedaan met een tweetal eerder geleverde trekkers van het type CF 400 FT en men was dusdanig tevreden dat het deze keer een bakwagen variant moest zijn die recentelijk toegevoegd werd aan de moderne transportvloot van Wetra EDC.

De transportvloot van Wetra EDC bestaat inmiddels uit een 28 tal zeer opvallende vrachtwagencombinaties. Niet alleen opvallend door de gebruikte kleurstelling, maar ook zeker door de altijd strakke staat van onderhoud.

“Het wagenpark is een verlengstuk van ons bedrijf", aldus eigenaar Marcel Wever. "Samen met onze chauffeurs proberen we hiermee dagelijks een visitekaartje af te geven."

Wetra EDC is een flexibel transportbedrijf, waardoor kan worden voldaan aan alle mogelijke wensen ten aanzien van opslag, distributie, koeriersdienst etc. Levering vindt plaats binnen 24 uur door heel Europa op de door de klant gewenste tijd.

Door de platte organisatie van Wetra EDC en de daardoor korte communicatielijnen zijn de zendingen snel te traceren. Het distributiecentrum is gevestigd in Nieuw- Amsterdam aan de A37 waardoor er een snelle verbinding met Noord en Oost Europa is.

Deze keer viel de keus op een CF 370 FA met ruime Space Cab cabine en verder onder andere voorzien van de AS tronic versnellingsbak, Adaptive Cruise Control en de MX Engine break. Voorzien van de “state of the art” PACCAR MX-11 motor is de bakwagen inzetbaar voor een breed scala aan bestemmingen.

In de distributie komt ie goed uit de verf, maar de langere afstand schuwt hij ook niet. Ook wordt veelvuldig een aanhangwagen gebruikt. Met recht een all rounder. Ook het brandstofverbruik van 23,5 ltr/100 km is gezien de inzet zeer zuinig te noemen. Anders dan de beide trekkers is deze bakwagen uitgevoerd met LED koplampen. Door de LED lampen is het stroomverbruik van slechts 35 Watt laag, de lichtopbrengst en de levensduur van de lampen daarentegen zijn hoog.

De vrachtwagen werd geleverd door Sent Waninge Emmen B.V.