Clicky


Petitie voor schone toiletten voor vrachtwagenchauffeurs in Groot-Brittannië

Petitie voor schone toiletten voor vrachtwagenchauffeurs in Groot-Brittannië
15-04-2015 10:32 | Buitenland | auteur De Redactie

LONDEN - Het is een dagelijks terugkomende gebeurtenis, ook voor vrachtwagenchauffeurs: naar het toilet gaan. Helaas is het voor veel vrachtwagenchauffeurs in Groot-Brittannië een dagelijkse beproeving geworden.

Heel veel openbare toiletten in Groot-Brittaninië zijn gesloten. Bij tankstations zijn de toiletten vaak ontzettend smerig, als ze al geopend zijn. Bedrijven waar vrachtwagenchauffeurs moeten laden of lossen staan vaak gebruik van het toilet niet toe.

Niet fatsoenlijk naar het toilet kunnen gaan voor langere tijd is een ernstig probleem. Het is pijnlijk, ongemakkelijk en zelfs gevaarlijk.

Er is een petitie gestart voor meer en betere toiletvoorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs in Groot-Brittannië.

"Het is beschamend dat, in een land met comfort en rijkdom, we niet in staat zijn om iets zo elementairs als een toilet te waarborgen. Vrachtwagenchauffeurs zijn de ruggengraat van Groot-Brittannië en we hebben ze lang genoeg ondergewaardeerd", aldus de initiatiefnemer van de petitie die aangeboden zal worden aan het ministerie van Verkeer. 

Hoe kan deze petitie verschil maken?

"Het ministerie van Verkeer heeft de wettelijke verplichting om het niveau van beveiliging en veiligheid in het vervoer te waarborgen. Als vrachtwagenchauffeurs al niet eens gebruik kunnen maken van een fatsoenlijke, hygienische toiletvoorziening, dan komt de verkeersveiligheid in het gedrang voor iedereen. Zo simpel is het!"

"Wij geloven dat het onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Verkeer valt om actie te ondernemen. En door deze petitie te ondertekenen vragen we hen om in actie te komen."



Wat willen jullie van het ministerie van Verkeer? "We willen dat er eenduidige minmumnormen worden gehandhaafd of gecreëerd voor toiletvoorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs. Met de hulp van Gillian Kemp, oprichter van Truckers' Toilets UK, hebben we een verklaring opgesteld van minimumeisen waaraan een toiletfaciliteit zou moeten voldoen:

'Elke toilet, douche of wasgelegenheid moet 24 uur per dag beschikbaar zijn. Het moet schoon, goed onderhouden, op de juiste wijze gevuld zijn en voorzien zijn van geschikte verlichting en anti-slip vloeren. Aparte toiletten en douches voor mannen en vrouwen moeten beschikbaar zijn en mag nooit gemeenschappelijk zijn.'"

Wil jij je Britse collega's helpen of loop jij zelf in Groot-Brittannië tegen het gebrek aan sanitair aan en de petitie ook ondertekenen? Dat kan hier!