Clicky


Poortactie vakbonden bij DAF Eindhoven

Poortactie vakbonden bij DAF Eindhoven
14-04-2015 13:34 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

EINDHOVEN - De leden bij DAF organiseerden vandaag rond 11:30 uur een poortactie in Eindhoven nadat ook de derde onderhandelingspoging voor een nieuwe Cao Metalektro vruchteloos bleek. De werkgeversdelegatie van de FME wijst de voorstellen af en houdt zich op de vlakte over de koers van het overleg.

FNV kaderlid/ DAF monteur truckassemblage Remy de Bats: "De werkgevers willen de cao alleen maar uitkleden. Dat geldt ook voor DAF. DAF wil op weg naar de 2 miljoenste truck. Naar de beste trucks ter wereld. Maar die willen ze dus laten bouwen door mensen die steeds minder zekerheden hebben. Wij willen een echte cao en geen lege huls. Daar gaan we dus morgen eens goed over met elkaar in discussie voor de poort bij DAF."

Gisteren is de derde onderhandelingspoging tussen de vakbonden en de werkgevers geweest voor 175.000 werknemers in de grootmetaal. Deze poging bleek op niets uit te lopen. De werkgevers willen niet investeren in vakmensen.

FNV DAF gaat altijd voorop in het caotraject voor de grootmetaal en wordt dit keer vergezeld door de leden van door de leden van FNV Scania in Zwolle. Zij organiseerden gisteren een poortactie als signaal naar de onderhandelingsdelegatie van de FME. "Het is ons menens. We laten ons niet zomaar onze rechten afpakken", aldus kaderlid Gerrit Knol.

Gisteren was de derde onderhandelingsronde.