Clicky


Vier Contargo-vestigingen op het drielandenpunt heten voortaan Contargo Zuid

Vier Contargo-vestigingen op het drielandenpunt heten voortaan Contargo Zuid
14-04-2015 13:04 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

DUISBURG - Vier vestigingen van Contargo in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland bundelen sinds begin dit jaar de krachten. Als 'Contargo Zuid' gaan ze hun klanten in de regio en in de zeehavens een breder dienstenpakket aanbieden.

Contargo AG in Bazel, Contargo Sarl Ottmarsheim en Straatsburg en Contargo Weil am Rhein GmbH bieden hun diensten, producten en advies voortaan gebundeld aan. Ze blijven juridisch zelfstandige maatschappijen. De directeuren van de vestigingen geven samen leiding aan het samenwerkingsverband.

"Door deze samenwerking kunnen wij onze processen optimaliseren, ons netwerk versterken en extra diensten voor onze klanten bieden", zegt Holger Bochow, directeur van Contargo AG. "Als Contargo Zuid kunnen we bijvoorbeeld aan de Bovenrijn overkoepelend onderhoud, reparaties en reeferdiensten of meerdimensionale spoordiensten aanbieden."

Nieuw spoorproduct

Eén van de eerste successen van Contargo Zuid is een shuttledienst per spoor tussen Straatsburg en Rotterdam, waarmee Contargo haar klanten in Straatsburg en omgeving voortaan in eigen regie trimodaal kan bedienen. De treinen vertrekken in Straatsburg-Noord op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en komen er ook op deze dagen aan. Ze bereiken Rotterdam de volgende dag. Ze verbinden Straatsburg met de Rotterdamse terminals ECT Delta, APMT, Euromax en RCT. De doorlooptijd voor beide richtingen bedraagt een dag.

Met deze dienst biedt Contargo voor het eerst een regelmatige treinverbinding tussen de Elzas en de haven van Rotterdam. De dienst kan worden uitgebreid met de reeds bestaande binnenvaartverbindingen naar Weil en Bazel.

Met een jaarlijks transportvolume van 2 miljoen TEU behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken binnen Europa. Contargo integreert het containervervoer tussen de westelijke zeehavens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. De onderneming heeft 25 terminals in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië. Op zeven andere locaties in Duitsland, Nederland, België en Japan is Contargo met kantoren vertegenwoordigd. Bovendien exploiteert de onderneming eigen scheeps- en spoorlijnen. De 800 medewerkers realiseerden in 2014 een omzet van 410 miljoen euro.