Clicky


Acties aanstaande bij Rotterdams tankopslagbedrijf Vopak

Acties aanstaande bij Rotterdams tankopslagbedrijf Vopak
14-04-2015 09:59 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - CNV Vakmensen en FNV Havens zullen hun leden oproepen tot acties bij het Rotterdamse tankopslagbedrijf Vopak. De bonden hadden 7 april een ultimatum gesteld aan Vopak, na het mislukken van de onderhandelingen over een cao en een sociaal plan voor de circa 800 werknemers vallende onder de cao. Vopak heeft niet positief gereageerd op het ultimatum en laten weten dat ze verder willen onderhandelen. Dit is voor de bonden onvoldoende: Vopak zal in brede mate moeten voldoen aan het ultimatum, dan kan er sprake zijn van een gesprek. Dit hebben de vakbonden Vopak laten weten.

Geen modernisering, maar verslechtering

"Vopak doet er alles aan onder het mom van modernisering medewerkers straks te confronteren met mindere arbeidsvoorwaarden dan voorheen, en dat accepteren de Vopak-medewerkers niet", aldus de bonden.

Wat willen de vakbonden?

De vakbonden willen in de cao afspraken maken over een werkgelegenheidsgarantie, dus geen gedwongen ontslagen, een loonsverhoging voor iedereen, reparatie van de WW, geen mindere arbeidsvoorwaarden, transitievergoedingen, budget voor verbetering van de wend- en weerbaarheid van werknemers. En daarnaast een sociaal plan met daarin de afspraak dat er geen gedwongen ontslagen zullen plaatsvinden.

Acties

"Nu Vopak niet is ingegaan op het gestelde ultimatum zullen we acties voeren. De acties zullen worden gevoerd op de diverse Vopak terminals. Wanneer, hoe lang en waar zal steeds voor Vopak een verrassing zijn."