Clicky


Van Halteren Transport BV failliet verklaard

Van Halteren Transport BV failliet verklaard
10-04-2015 20:17 | Faillissementen | auteur De Redactie

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Begin april is voor de rechtbank van Midden-Nederland Van Halteren Transport BV failliet verklaard. Van Halteren Transport is gevestigd aan de Ampèreweg 3 in Bunschoten-Spakenburg. Het bedrijf is onderdeel van Van Halteren Infra BV.

Op 24 maart jongstleden werden Van Halteren Infra BV en Bunstateten Verhuur Bv, beiden gevestigd op hetzelfde adres al door de rechtbank in staat van faillissement gesteld.

"Thans wordt door een team, ondermeer bestaande uit medewerkers van de curator en externe specialisten, onderzocht of een al dan niet gedeeltelijke doorstart tot de mogelijkheden behoort."

"Een aantal partijen heeft inmiddels belangstelling getoond voor de door faillieten gedreven onderneming", aldus curator mr. Louis de Boef.

De Boef heeft tot nu toe 15 miljoen euro aan schulden gevonden: 8 miljoen bij de bank, 1 miljoen bij de fiscus en 6 miljoen bij overige schuldeisers. “Dat is tenminste hoe het er nu voor staat. De praktijk leert dat het uiteindelijk hoger uitkomt.”

Het faillissement is door het bedrijf zelf aangevraagd. Bij het transportonderdeel werkten volgens de Kamer van Koophandel circa tien medewerkers.

Van Halteren Infra staat bekend om haar oplossingsgerichte aanpak bij het plaatsen van damwandconstructies. Sinds 1938 groeide het familiebedrijf -onder leiding van drie generaties Van Halteren- uit tot innovatieve specialist met een gedegen reputatie.