Clicky


Twaalf transportondernemers richten OT&L op

Twaalf transportondernemers richten OT&L op
10-04-2015 09:39 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

RIJSSEN-HOLTEN - Door de vergrijzing in de logistieke branche ontstaat binnen nu en vijf jaar een groot tekort aan chauffeurs en logistiek medewerkers. Daarom hebben twaalf transportondernemers uit Rijssen-Holten eind 2014 een bijzondere coöperatie opgericht: het Opleidingscentrum Transport & Logistiek Rijssen-Holten (OT&L), gevestigd aan de Morsweg 24 in Rijssen.

Vmbo-scholieren kunnen bij OT&L terecht voor een volwaardige mbo-opleiding met baangarantie bij één van de lidbedrijven. Voor het schooljaar 2015-2016 zijn nog voldoende opleidingsplekken beschikbaar.

Ook de gemeente Rijssen-Holten en het ROC van Twente dragen hun steentje bij aan dit unieke opleidingsconcept. En om de doorlopende leerlijn te waarborgen wordt nauw samengewerkt met vmbo-scholen uit de regio, welke zijn: Jacobus Fruytier, Pius X, Reggesteyn en De Waerdenborch.

Leren en werken in Rijssen-Holten

OT&L is gevestigd aan de Morsweg 24 in Rijssen, dus goed bereikbaar met bus of trein. Gemotiveerde vmbo-scholieren die de Transport & Logistiek in willen, kunnen daar per het schooljaar 2015-2016 terecht voor een op maat gesneden en praktijkgerichte niveau 2 mbo-opleiding. Naast twee leslokalen beschikt de opleidingslocatie over een ultramoderne praktijkruimte waarin alles aanwezig is om de kneepjes van het vak te leren. De lessen worden verzorgd door docenten van het ROC van Twente en praktijkopleiders van de betrokken lidbedrijven.

Baangarantie; er is nog plek!

Uniek aan het volgen van een mbo-opleiding bij OT&L is de zogenaamde ”baangarantie”. Wanneer de opleiding met goed gevolg wordt afgerond, dan is de ‘oud-leerling’ verzekerd van een baan bij een van de lidbedrijven. Ook  de stage- en/of leerwerkplekken tijdens de opleiding zijn al geregeld; de leerling doorloopt zijn of haar stage(s) en praktijkopdrachten bij een van de aangesloten bedrijven. Per schooljaar kunnen zich maximaal 25 leerlingen aanmelden voor een opleiding bij OT&L. Voor het aankomende schooljaar zijn nog voldoende opleidingsplekken beschikbaar!

Informatie- en inschrijf bijeenkomst

Geïnteresseerde vmbo-scholieren en hun ouders zijn op  donderdag 16 april van harte welkom op De Morsweg 24(Ten Brinke Recycling)voor een informatie- en inschrijfbijeenkomst. Van 17.30 uur tot 20.00 uur wordt er voorlichting gegeven over de verschillende opleidingen, de begeleiding tijdens de opleiding (op school en op de leerwerkplek) en de toelatings- en exameneisen. Aanmelden voor deze informatieavond is niet nodig.