Clicky


ChristenUnie-SGP start meldpunt overlast vrachtverkeer Rotterdam

ChristenUnie-SGP start meldpunt overlast vrachtverkeer Rotterdam
09-04-2015 16:56 | Transport | auteur De Redactie

ROTTERDAM - In een poging de luchtkwaliteit te verbeteren mogen er sinds begin dit jaar geen vrachtwagens meer over de s-Gravendijkwal in Rotterdam. Het resultaat? Als het goed is een gezondere lucht maar ook een forse toename van het vrachtverkeer in de omliggende straten, zoals de Mathenesserlaan en de Beukelsdijk.

ChristenUnie-SGP burgerraadslid Mark de Boer wil dat er meer aandacht komt voor de neveneffecten en lanceert daarom een meldpunt waar bewoners overlast kunnen melden als gevolg van het vrachtwagenverbod op de 's-Gravendijkwal.

De ChristenUnie-SGP is een groot voorstander van de Rotterdamse milieumaatregelen – waaronder het experimenteren met een vrachtwagenverbod op de 's-Gravendijkwal, maar zou wel graag zien dat het stadsbestuur nadenkt over het aanpakken van de neveneffecten. "We ontvangen bijvoorbeeld signalen van geluidsoverlast, onveilige verkeerssituaties en zelfs van beschadigingen aan woningen (barsten/scheuren). Allemaal omdat vrachtwagens nu massaal over straten rijden die daar eigenlijk niet op berekend zijn. Een betere luchtkwaliteit is ongelooflijk belangrijk maar deze signalen van overlast moeten we ook uiterst serieus nemen", aldus de Boer.

Toekomstige maatregelen

De Boer hoopt dat alle bewoners die momenteel overlast ervaren gebruik maken van het meldpunt: "Er volgen vermoedelijk nog veel meer milieumaatregelen die invloed hebben op verkeersbewegingen in de stad. Daar moeten we op voorhand goed met elkaar over nadenken en wat mij betreft moet je met het invoeren van deze rigoureuze maatregelen ook bereidt zijn geld uit te trekken voor het inperken van de negatieve gevolgen."

Bewoners die overlast ervaren als gevolg van het vrachtwagenverbod op de 's-Gravendijkwal kunnen zich melden op http://cusgprotterdam.nl/meldpunt.