Clicky


Felix Cohen nieuwe directeur van Veilig Verkeer Nederland

Felix Cohen nieuwe directeur van Veilig Verkeer Nederland
08-04-2015 16:21 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Veilig Verkeer Nederland is blij met de aanstelling van Felix Cohen als nieuwe directeur. Per 1 mei 2015 volgt hij de inmiddels vertrokken Linda van der Eijck op. Felix Cohen was tot 2014 directeur van het Voedingscentrum. Verder is hij algemeen directeur van de Consumentenbond geweest en is hij lid van het Strategisch adviescollege Verbond van Verzekeraars en penningmeester van het Nederlands Platform voor Gezondheid. 

"Vanuit onze vernieuwde verenigingsstructuur willen wij nog meer mensen betrekken bij het bevorderen van verkeersveiligheid. Ik ben ervan overtuigd dat wij met deze 'kennis van de straat', met onze duizenden vrijwilligers en professionals het verkeersveiligheidsbesef een flinke impuls kunnen geven"; aldus de kersverse directeur van Veilig Verkeer Nederland, Felix Cohen, die op1 mei van start gaat in zijn nieuwe rol.

De nieuwe directeur treedt aan op een moment dat het laagste aantal verkeersdoden ooit is bereikt. Desondanks waren er in 2013 nog 570 verkeersdoden te betreuren. Teken aan de wand is dat het aantal ernstig verkeersgewonden maar langzaam daalt. In de visie van Veilig Verkeer Nederland kunnen we alleen door samenwerking van overheid, politie, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven komen tot meer verkeersveiligheid. Veilig Verkeer Nederland zet daarbij in op rol van de verkeersdeelnemer zelf.