Clicky


New Cool voor de Cornelissen Groep

New Cool voor de Cornelissen Groep
07-04-2015 12:02 | Trailers | auteur De Redactie

NIJMEGEN - De Cornelissen Groep uit Nijmegen is één van de eerste bedrijven die gaat rijden met de New Cool. Deze groene koeltrailer verbruikt geen diesel maar werkt op elektriciteit.

De Cornelissen Groep is een logistieke dienstverlener die al ruim 80 jaar naam maakt met goederentransport. Het bedrijf zal twee groene trailers in gebruik gaan nemen, deze zullen gaan rijden in de winkeldistributie voor Albert Heijn in Zwolle en Tilburg.

Voor de Cornelissen Groep is duurzaamheid erg belangrijk, met name het reduceren van de uitstoot van CO₂ hebben ze hoog in het vaandel staan. Om deze reden heeft de Cornelissen Groep onder andere diverse LNG- en CNG-trekkers en elektrische vrachtwagens in hun wagenpark. Hiermee hebben ze ondertussen de Lean and Green Star behaald.

Dit houdt in dat de Cornelissen Groep in vijf jaar tijd 20% CO₂-reductie heeft behaald. Hiermee zijn ze koploper op het gebied van duurzaamheid. Bij deze doelstelling sluit de New Cool goed aan. Dankzij de elektrische koelmotor heeft de trailer geen uitstoot van CO₂, roet en fijn stof. Om deze reden was het voor de Cornelissen Groep dan ook een logische stap om als één van de eerste logistieke dienstverleners met de groene trailer te gaan rijden.

De belettering van de trailer is speciaal voor de New Cool aangepast. In het ontwerp is een stekker afgebeeld die als het ware uit de koelmotor komt. Hiermee wil de Cornelissen Groep duidelijk maken dat ze met een elektrische en groene trailer rijden.

The New Cool is een groene koeltrailer die is ontwikkeld door Twan Heetkamp Trailers in Venlo. Het unieke van de trailer is dat de koelmotor niet loopt op diesel, maar volledig werkt op elektriciteit. De elektriciteit hiervoor wordt geleverd door teruggewonnen remenergie en zonnepanelen op het dak van de trailer. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van diesel, wordt er dagelijks ongeveer dertig liter diesel per trailer bespaard. Een bijkomend voordeel is dat de trailer stil is en ruim voldoet aan de Piek-norm.