Clicky


Twee Volvo FH-trekkers voor Boterbloem Transport

Twee Volvo FH-trekkers voor Boterbloem Transport[+foto]
02-04-2015 11:11 | Volvo | auteur Hans Kruizinga

RIJNSBURG - Boterbloem Transport is recentelijk de markt opgegaan en kwam met twee nieuwe Volvo FH-trekkers terug: een Volvo FH 16 650 6x4 en een Volvo FH 500 6x2.

De trekkers worden ingezet in het zware bouwsegment, waarin tractie en vermogen een belangrijke rol spelen. De trekkers werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Rijnsburg.

Wim Boterbloem jr., directeur van het transportbedrijf kijkt na een dipje weer vooruit: "We zitten in het zware bouwsegment en merken dat de bouw weer aantrekt. De laatste jaren waren moeilijk, maar we zijn erin geslaagd om onze opdrachtgevers en onze mensen te behouden."

"Onze opdrachtgevers hebben vertrouwen in de toekomst. Wij ook en wij onderstrepen dat met investeringen in nieuw materieel en innovaties. De nieuwe Volvo FH-trekkers passen wat dat betreft uitstekend in het beeld dat wij hebben van de toekomst: innovatief met een perfecte uitstraling voor ons werk."

Zelfvoorzienend

De nieuwe Volvo FH16 650 6x4 Globetrotter wordt ingezet met een 4-assige hydraulisch gestuurde uitschuiftrailer met een 80 ton/meter autolaadkraan achterop de trailer. "Dat is een combinatie waarbij we gekozen hebben voor veel trekkracht", legt Boterbloem uit. 

"Trekkracht is nodig omdat we vaak met deze combinatie als eerste op de bouw arriveren. We hebben het vermogen echt nodig. We hebben bovendien in de praktijk ervaren dat meer vermogen in dit werk zorgt voor een lager verbruik. Daarnaast geeft deze configuratie een hoge mate aan stabiliteit op de weg. Met de kraan zijn we vrijwel zelfvoorzienend op de bouwplaats."

"De tweede nieuwe Volvo FH 500 Globetrotter is ook bijzonder. Deze trekker is voorzien van een stuurbare en hefbare naloopas. Dat maakt dat we beter kunnen manoeuvreren."