Clicky


Vrachtwagen rijdt in op exceptioneel transport en camper: één dode

Vrachtwagen rijdt in op exceptioneel transport en camper: één dode [+video]
02-04-2015 10:45 | Buitenland | auteur De Redactie

WIESBADEN(D) - In de nacht van woensdag op donderdag heeft zich op de Duitse A3 een ernstig ongeval voorgedaan. Een vrachtwagen reed op een parkeerplaats in op een begeleidingswagen van een exceptioneel transport en op een camper. De bestuurder van de camper kwam hierbij om het leven. Vier mensen raakten gewond waarvan twee ernstig.

De 55-jarige chauffeur van een Nederlands zwaar transport was rond 23:18 uur gestopt ter hoogte van de ingang vanparkeerplaats Oberbach omdat hij vanwege geparkeerde vrachtwagens niet verder konden rijden.

Achter hem stopte de 60-jarige bestuurder van het begeleidende voertuig. Ongeveer 30 meter vanaf de uitvoegstrook parkeerde hij zijn voertuig. Ook een 27-jarige bestuurder van een camper stopte met zijn camper op de parkeerplaats om even een plasplauze te houden. In de camper zat zijn bijrijder van dezelfde leeftijd.

Op dat moment kwam er een 53-jarige vrachtwagenchauffeur aanrijden die vol inreed op het begeledinsgvoertuig. Deze werd rechts het veld ingeslingerd en totaal verwoest. Vervolgens reed de vrachtwagen in op de vrachtwagen en de camper.

In eerste instantie werd de bestuurder van de camper vermist. De man werd even later onder de vrachtwagen teruggevonden. Hij was inmiddels overleden. De 27-jarige bestuurder bleek te zin overreden door de vrachtwagen.

De chauffeur van de vrachtwagen en de bestuurder van het begeleidingsvoertuig raakten ernstig gewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

De weg richting Keulen is urenlang afgesloten geweest.