Clicky


Zes Nooteboom Super Wing Carriers voor LASO Transportes SA

Zes Nooteboom Super Wing Carriers voor LASO Transportes SA [+foto's]
02-04-2015 09:19 | Trailers | auteur Hans Kruizinga

WIJCHEN - LASO Transportes SA uit het Portugese Malveira heeft haar transportvloot voor het windmolenvervoer versterkt met maar liefst zes Super Wing Carriers voor het vervoer van extreem lange rotorbladen evenals een fors aantal uitschuifbare 3-assige semi-diepladers.

De SWC Super Wing Carriers zijn inmiddels nagenoeg allemaal uitgeleverd en zijn volop in bedrijf. In de afgelopen zes maanden heeft LASO ruim negen miljoen Euro geïnvesteerd in zeventig Nooteboom trailers en nieuwe trucks, waaronder de nieuwe Mercedes SLT 250 Tonner.

LASO is veruit de grootste transporteur in het windmolenvervoer op het Iberisch schiereiland en behoort met haar zeer moderne vloot tot de absolute Europese top. LASO beschikt over alle denkbare opleggers, waaronder ook de Mega Windmill Transporter, om alle aan de windturbine industrie gerelateerde transporten te kunnen uitvoeren. Het wagenpark is met de Nooteboom opleggers dusdanig multifunctioneel en universeel ingericht dat componenten van alle merken windmolens, producenten kunnen worden vervoerd. Niet alleen binnen Europa, maar ook ver daarbuiten.

Onschatbare waarde

Paulo Franco, directeur van LASO Transportes SA: "De keuze voor de Nooteboom SWC Super Wing Carrier was voor ons duidelijk. Het is gewoon de beste transportoplossing voor het vervoer van lange vleugels. De enorme wendbaarheid, flexibiliteit en stabiliteit zijn voor ons van onschatbare waarde om op de meest efficiënte wijze de transporten te kunnen uitvoeren. Ondanks de enorme afmetingen van de vleugels, zijn wij met de SWC in staat om op elke losplaats de vleugel te kunnen afleveren. Ook het grote bedieningsgemak van deze oplegger maakt hem zeer populair bij onze chauffeurs."

LASO Transportes SA, met zijn hoofdkantoor in het Portugese Malveira, is een van de grootste speciaal transporteurs in Europa met een zeer grote specialisatie in het windmolenvervoer. De transportvloot van LASO bestaat uit meer dan 850 eenheden. Voor wat betreft het getrokken materieel heeft LASO inmiddels ruim tweehonderd Nooteboom opleggers, variërend van eenvoudige 3-assige semi-diepladers tot aan de meest geavanceerde Super Wing Carriers en Mega Windmill Transporters. Nooteboom heeft als hofleverancier al vele jaren een diep gewortelde relatie met LASO Transportes S.A. Het Nooteboom programma en de organisatie sluiten dan ook perfect aan op de missie van LASO.