Clicky


Ook in Duitsland was het zwaar weer voor chauffeurs

Ook in Duitsland was het zwaar weer voor chauffeurs [+foto's]
01-04-2015 11:34 | Buitenland | auteur Hans Kruizinga

DUITSLAND - Niet alleen in Nederland hadden vrachtwagenchauffeurs dinsdag problemen met de storm. Ook in Duitsland waaiden de wagens om en vernielden omgevallen objecten de voertuigen.

De Duitse politie moest in onder andere Minden, Lippstadt, Freiburg en Sigmaringen uitrukken voor de ongevallen op de weg. In de meeste gevallen waren de chauffeurs ongedeerd.

Over het algemeen waren omgewaaide vrachtwagens leeg en daardoor een makkelijk prooi voor de wind. In Lippstadt was dat echter anders. Ook daar waaide een vrachtwagen om, maar deze was volgeladen. Heel vreemd was het desondanks niet. De wagen vervoerde namelijk piepschuim.

In Freiburg was de vrachtwagen wel leeg. In dit geval werd de wagen niet zomaar omver gewaaid, de wind tilde de aanhanger zelfs gedeeltelijk op.

Ook indirect waren vrachtwagens de dupe van de harde wind die door Duitsland waaide. Enkele bomen waren niet bestand tegen de storm, één van die bomen was bij onderstaande Volvo de oorzaak voor een hoop schade: zo'n 30.000 euro.

Foto's: Polizei