Clicky


Moderna Textielservice kiest voor duurzame Mercedes-Benz Sprinters

Moderna Textielservice kiest voor duurzame Mercedes-Benz Sprinters
01-04-2015 10:11 | Mercedes-Benz | auteur Hans Kruizinga

HARDENBERG - Moderna Textielservice heeft recentelijk drie nieuwe Mercedes-Benz Sprinter bussen aangeschaft. Wensink Mercedes-Benz uit Emmen heeft samen met Anteun Eilander, ombouwer en eigenaar van EH Technics in Hardenberg, Moderna in het zonnetje gezet tijdens de overdracht.

Bij de keuze voor Mercedes-Benz Sprinters was duurzaamheid een belangrijke eis van Moderna, naast functionaliteit, gebruiksgemak, rijcomfort en prestaties. Zo heeft Mercedes-Benz de Green Van Award gewonnen met het duurzame model. De Sprinter kwam als beste uit de bus gelet op het Co2 uitstoot, brandstofverbruik , laadvermogen en onder anderen laadvolume.

Landelijke dekking

De bussen zijn Euro 6 gekwalificeerd en voldoen hiermee aan de huidige milieu- en vervoersnormen. Dit is ook noodzakelijk aangezien er steden zijn in Nederland waar je als vervoerder verplicht bent om Euro 6 te rijden. Kortom, een logische keuze in het kader van de landelijke dekking.



Onderscheidend vermogen

Moderna heeft in samenwerking met Stomerij.nl totaal zeven sprinters besteld. Enkele onderscheidende eigenschappen van de bussen zijn een zeventraps automaat, laadvloer van maar liefst 4,7 meter, achteruitrijcamera en navigatie.

EH Technics uit Hardenberg heeft de interne aanpassingen gedaan zodat de specifieke producten welke Moderna vervoerd, zoals wasgoed, stoomgoed en containers, op de meest efficiënte manier vervoerd kunnen worden. Tevens zijn de bussen zodanig omgebouwd dat er een open doorgang is naar de laadruimte vanuit de cabine. Met de vele stops per dag wordt hiermee uiteindelijk veel tijd bespaard. 

Logische keuze

Het nieuwe model van de Sprinter heeft een hogere restwaarde, laag brandstofverbruik en lage onderhoudskosten, mede dankzij een onderhoudsinterval van maar liefst 60.000 km. Hierdoor is de kostprijs per kilometer zo aantrekkelijk dat het een logische keuze was voor Moderna om voor de Sprinter te kiezen.