Clicky


Vooral noord-zuidroutes vandaag erg link

Vooral noord-zuidroutes vandaag erg link
31-03-2015 12:36 | Algemeen | auteur Hans Kruizinga

LIJNDEN - Vrachtwagens en voertuigen met aanhanger doen er de rest van de dag verstandig aan waar mogelijk niet meer de weg op te gaan. Vooral op routes van noord naar zuid en vice versa krijgen windstoten vat op deze voertuigen. Er zijn vandaag al tien vrachtwagens gekanteld, dat meldt de VID rond het middaguur.

De wind komt vandaag uit het westen. Op snelwegen die van noord naar zuid lopen (en vice versa) heeft het verkeer de wind dus in de zij. Vooral tijdens zware windstoten krijgt de wind gemakkelijk vat op lege vrachtwagens en voertuigen met aanhangers. De eerste vrachtwagens kantelden vanmorgen al tijdens de ochtendspits in Flevoland toen een buienlijn passeerde met windvlagen van meer dan 100 kilometer per uur. De andere vrachtwagens en aanhangers zijn gekanteld bij windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur.

Situatie blijft link

De rest van de middag blijft er kans op dit soort windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. In het noorden kan de wind zelfs uithalen tot 120 kilometer per uur. Vooral op noord-zuidverbindingen (en andersom) blijft de situatie voor vrachtwagens en aanhangers zeer link. Tijdens de avondspits trekken geregeld buien over het land, waarbij nog extra verraderlijke windstoten voorkomen. De spits wordt daarom drukker dan gebruikelijk.