Clicky


Vrachtwagens omgewaaid op A6 en N50

Vrachtwagens omgewaaid op A6 en N50 [+foto's]
31-03-2015 08:51 | Ongevallen | auteur De Redactie

LELYSTAD - Dinsdagochtend vroeg zijn op de A6 van Emmeloord naar Lelystad twee vrachtwagens omgewaaid. Ter hoogte van de Ketelbrug is de weg dicht. Achter de afsluiting staat al meteen file.

Hoe het is met de inzittenden van de vrachtwagens is vooralsnog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk hoe lang het zal duren voordat de A6 weer vrij is. Verkeer vanuit Emmeloord met bestemming Amsterdam kan beter omrijden over de N50, de A28 en de A1.

Het is vandaag sowieso flink oppassen geblazen. Storm in combinatie met stevige buien zorgen voor gevaarlijke rij-omstandigheden. Voor het hele land geldt een code geel. Voor de noordelijke provincies geldt inmiddels code oranje.

In die buienlijn zijn de vrachtwagens op de A6 en de N50 gekanteld. Achter de buienlijn wordt het even droger, maar de zware windstoten houden wel aan. In de loop van de ochtend en middag trekken opnieuw buien over ons land. Rond die buien is opnieuw kans op windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur.

Omdat ook op de N50 een vrachtwagen kantelde was omrijden via de N50 geen optie meer. De N50 is in beide richtingen dicht geweest tussen Kampen en Ens.

De chauffeur van deze vrachtwagen is met de schrik vrijgekomen, zo meldt een collega van de man aan de VID. Verkeer met bestemming Emmeloord kan vanaf het knooppunt Hattemerbroek omrijden over de A28, de A32, de A7 en de A6.