Clicky


Drie DAF CF Euro 6 trekkers voor Coenen Boxmeer

Drie DAF CF Euro 6 trekkers voor Coenen Boxmeer
30-03-2015 16:37 | DAF | auteur De Redactie

Theo Coenen, directeur/eigenaar van Coenen Boxmeer, heeft zeer bewust gekozen voor drie nieuwe DAF CF 400 FT Euro 6 trekkers met de Silent-modus, waardoor er ’s avonds, ’s nachts of in de vroege ochtend goederen geladen en gelost kunnen worden in gebieden waar geluidsbeperkingen gelden. Naast een ruimere inzet, komt de uitvoering vanwege certificering van Stichting Piek-keur ook in aanmerking voor de MIA en VAMIL regelingen betreffende de bedrijfswinst en de fiscale afschrijving. Frank Huisman, adj. directeur verkoop bij Allers Bedrijfswagens, overhandigde de DAF trekkers aan Theo Coenen.

De drie DAF CF trekkers zijn uitgerust met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor wat een gewichtsvoordeel oplevert van ruim 180 kilogram. Bovendien zorgt de DAF Predictive Cruise Control (PCC) in combinatie met Predictive Shifting van de AS Tronic versnellingsbak voor een verdere brandstofbesparing

De uniek stille DAF CF met het Quiet-Truck certificaat

Door de speciaal ontworpen geluidsisolatie van de versnellingsbak en de ‘silent’-functie in de motorsoftware welke wordt geactiveerd door de ‘silent’-schakelaar op het dashboard, wordt het maximale toerental en motorkoppel beperkt, hetgeen resulteert in een lager geluidsniveau (onder de 72 dB(A).

DAF Predictive Cruise Control & Predictive Shifting

Predictive Cruise Control maakt gebruik van GPS-technologie om te weten waar de truck zich exact bevindt en met welke rijomstandigheden de komende 1 tot 2 kilometer rekening moet worden gehouden. Het systeem anticipeert op hellingen en afdalingen, waarbij Predictive Cruise Control de ideale snelheid en Predictive Shifting de ideale versnelling bepaalt.

Met het koel- en vriestransport heeft Coenen Boxmeer altijd een frisse kijk op het transport

Met 45 gemotiveerde medewerkers verzorgt Coenen Boxmeer 24/7 de distributie van verse- en diepvriesproducten, van slagerij om de hoek, naar supermarkten en distributie centra met 25 koel- en vrieseenheden in de Benelux en Duitsland. Service, flexibiliteit, zeer korte doorlooptijden en gedigitaliseerde orderplanning zorgen voor een vlekkeloze afhandeling van de goederen.

In Haps beschikt de dochteronderneming van Coenen “Districenter Cuijk” over een opslag mogelijkheid voor circa 4500 pallets diepvries en 1300 m2 gekoelde opslagruimte. Met bakwagens, aanhangwagens en opleggers voorzien van 2-compartimenten worden de levensmiddelen gekoeld en/of bevroren afgeleverd. Coenen Boxmeer beschikt over meerdere LZV-combinaties. De nieuwste trailer voor het koeltransport is muisstil. Met stroom welke wordt gewonnen bij het afremmen wordt de koelmotor gevoed, en de laadklep krijgt de stroom via zonnepanelen op het dak. Twan Heetkamp ontwikkelde deze bijzondere trailer.

Coenen Boxmeer werkt samen met Allers bedrijfswagens aan het milieu. De nauwe samenwerking en het continu afstemmen van de juiste combinaties, samen met een uitstekende service en een goede prijs/kwaliteitverhouding zijn voor Coenen Boxmeer belangrijke pluspunten. Het onderhoud wordt voornamelijk door de dealer verzorgd.