Clicky


Gewonden na 'abrupte' landing Airbus in Canada

Gewonden na 'abrupte' landing Airbus in Canada [+foto]
29-03-2015 17:17 | Ongevallen | auteur De Redactie

HALIFAX - Een Airbus A320 van Air Canada is zaterdagnacht na een 'abrupte' landing in een sneeuwjacht op het vliegveld van Halifax van de baan gegleden en zwaar beschadigd geraakt. Drieëntwintig inzittenden moesten voor observatie of behandeling van lichte verwondingen naar het ziekenhuis.

Vlucht AC624 kwam uit Toronto en had 133 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord. Op beelden van de Canadese Transportveiligheidsraad is te zien dat het vliegtuig zijn neus kwijtraakte en dat een motor verkreukeld onder een beschadigde vleugel lag.

Het sneeuwde en stormde toen het vliegtuig bij Halifax aankwam. De bemanning liet de passagiers weten dat ze een uur zouden rondcirkelen om te kijken of de weersomstandigheden verbeterden. "Toen er even zicht was, doken we naar beneden", zei passagier Dominic Stettler.

Volgens passagiers landde het vliegtuig zo hard, dat het landingsgestel en een van de motoren afbraken. Het toestel gleed lange tijd op zijn buik over de baan alvorens tot stilstand te komen. De inzittenden verlieten het toestel via de noodglijbanen en moesten op hun sokken in de sneeuw meer dan een uur op bussen wachten die hen naar het stationsgebouw brachten. Het vliegtuig had bij de landing een elektriciteitsleiding geraakt, waardoor de stroom op de luchthaven was uitgevallen. (Novum/AP)